Zimski športi

Zimski športi 
Če ste ljubitelji zimskih športov (smučanja, sankanja, drsanja…), potem vam obilico zimskih užitkov in radosti nudijo:

Smučanje

Smučarsko-turistični center Stari vrh
Smučišče se v Poljanski dolini razprostira na 55 hektarih površin in ponuja 12 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog na nadmorski višini od 580  do 1217 metrov. (https://starivrh.si/)

Turistični center Soriška planina
Soriška planina je eno od zimskošportnih središč v Sloveniji, razteza se na višini od 1300 do 1550 metrov. Na planini obratujejo tri smučarske vlečnice. Dolžina alpskih smučarskih prog je 6 kilometrov, tekaških pa 5 kilometrov. Planina je izhodišče označenih poti na vrhove Spodnjih Bohinjskih gora in Ratitovca.
(http://www.soriska-planina.si/)

Krvavec
Krvavec je gora v Kamniško-Savinjskih Alpah v občini Cerklje na Gorenjskem. Na njenem pobočju je istoimensko zimskošportno središče RTC Krvavec, ki je glavnemu mestu Slovenije najbližje smučišče (oddaljeno 25 kilometrov). Dostop do smučišča je s kabinsko žičnico, v mesecih brez snežne odeje pa je dostopen tudi po večinoma asfaltirani cesti iz Cerkelj preko Ambroža pod Krvavcem.  (https://www.rtc-krvavec.si/)

Drsanje

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
Rekreacijsko drsanje je na voljo ob sobotah in nedeljah. Možna je tudi izposoja drsalk. (http://ledena-dvorana-zlatopolje.si/)

Drsanje je na voljo tudi na naslednjih lokacijah v zimskem času:
Ljubljana, Ledena fantazija, Kongresni trg
Ljubljana, Emonika
Ljubljana, Lumpi park, polpokrito drsališče pred halo Tivoli